De eerste editie van SamenLoop voor Hoop in Nijmegen zal worden georganiseerd op het terrein van SV Hatert. Dit is met SV Hatert en Gemeente Nijmegen overeengekomen. In het weekend van 17 en 18 juni 2017 worden de sportvelden veranderd in een groot evenemententerrein. Honderden deelnemers doen mee aan deze 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Locatie met mogelijkheden

De sportvelden van SV Hartert, centraal gelegen aan de Winkelsteegseweg in Nijmegen, bieden alle faciliteiten om de wandelestafette te huisvesten. Voor de beheerders van het terrein gesneden koek, aangezien de Vierdaagsecamping er gehuisvest wordt en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) er hun introstudenten huisvest tijdens de Nijmeegse introductie.
Mark Rutten, voorzitter van de horecacommissie van SV Hatert geeft aan: “SV Hatert biedt als omnivereniging onderdak aan tal van sporten en heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Het is mooi om als vereniging ons steentje bij te dragen aan dit doel. Iedereen heeft wel iemand in zijn of haar omgeving die te maken heeft met deze ziekte.”