Aangemoedigd door het mooie resultaat van Maarten gaan komende week ruim 80.000 vrijwilligers van KWF de straat op om te collecteren. Vanuit onze afdeling Nijmegen zullen we met 300 vrijwilligers actief zijn. Veelal vrijwilligers die al jarenlang voor KWF collecteren en ieder jaar weer het voor hun vertrouwde rondje langs de deuren maken. In die jaren is behoorlijk wat veranderd in het collecteren. Niet alleen is de opbrengst van de collecte de afgelopen jaren steeds minder geworden, door onder andere het organiseren van allerlei acties buiten de collecteweek om (zoals de zwemtocht van Maarten, de Nijmeegse Vierdaagse en de Samenloop voor Hoop) én het feit dat er minder contant geld in omloop is. Daarom hebben onze collectanten dit jaar een iDEAL QR-code bij zich.

De iDeal QR-code

Voor het eerst dit jaar staat de iDEAL QR-code op de collectantenpas en de niet-thuiskaart. Met de camera van je mobiele telefoon scan je de code. Daarna kunnen mensen met de bank-app van de Rabobank en Knab in drie eenvoudige stappen een bedrag doneren.

Geen Rabobank of Knab? Als je de code scant met de camera van je iPhone, opent er automatisch een webpagina waarvandaan je de iDEAL QR-app kunt downloaden. Daarmee kun je onafhankelijk van je bank de code scannen en betalen. We hopen natuurlijk dat alle banken deze betaalmethode zo snel mogelijk omarmen. We zijn er heel trots op dat we dit jaar de eerste stap kunnen zetten!

Met trots hebben we alle collectanten zo goed mogelijk proberen te faciliteren. Ik wens alle vrijwilligers heel veel succes en plezier tijdens de collecteweek van 2 t/m 8 september.

Namens het bestuur van KWF-Nijmegen,