Mark Hendriks

Mark Hendriks

Voorzitter

Hard werken, veel genieten. Dat is het motto dat ik van thuis uit heb meegekregen en waar mijn vader en moeder altijd naar geleefd hebben. Voor mijn vader was dat ook veel op reis zijn en dus weg van huis. Tot hier plots verandering in kwam. In 2007 werd bij hem kanker geconstateerd en na een kort en gelukkig rustig ziekbed is hij n 2008 gestorven.

Dit moment heeft mij per direct anders in het leven doen staan. Mijn vader stond nog volop in het leven, werkte hard om zijn vrouw en kinderen samen een goed leven te kunnen bezorgen, kon ineens niet meer genieten. “Dit gebeurt mij niet”, dacht ik en maakte een lijstje met dingen die ik leuk vind om te doen. En met dat lijstje ben ik iedere dag bezig.

Lees meer over Mark

Mensen helpen Ik haal heel veel energie en plezier uit het helpen van mensen. Hier heb ik mijn werk van gemaakt. Als consultant help ik bedrijven, managers en individuen bij het oplossen van hun problemen, het waarmaken van hun ambities en het realiseren van hun dromen.

De kennis, ervaring en netwerk uit het bedrijfsleven, is goud waard voor verenigingen en stichtingen die – vaak vrijwillig – van betekenis willen zijn in de maatschappij. Ik help de vrijwilligers graag in het ontlasten van de financiën en organisatie. Ik zorg er graag voor dat alles op-en-top geregeld is, zodat de vrijwilligers kunnen doen waar ze zo goed in zijn: midden in de maatschappij staan.

KWF Nijmegen Via een contact in Nijmegen ben ik gevraagd eens een bestuursvergadering van KWF Nijmegen bij te wonen. Tijdens de vergadering raakte de bestuursleden mij direct vol in het hart. Met veel passie legde ze problemen op tafel waar zij tegenaan liepen bij het organiseren van de collecte voor KWF Kankerbestrijding. Problemen waar zij geen tijd voor hadden of geen kennis van hadden; die had ik wel. Ik voelde het dan ook als mijn taak om deze mensen te helpen. Sinds 2012 zet ik mij daarom met hart en ziel in voor deze mooie organisatie als Penningmeester en Secretaris en nu recent als voorzitter.

Leuke feitjes

  • 32 jaar
  • Getrouwd met Yvette
  • Woonachtig in Uden
  • Liefhebber van wijn, koken, lezen, sport en voetbal specifiek
Sandra van Rooij

Sandra van Rooij

Secretaris en communicatie

Ervaring in mensen en beleving. Is dat misschien een goede beredenering? Mensen boeien mij in ieder geval. Of dit nu binnen de zakelijke omgeving is of vanuit de privésfeer. Met hun innemende verhalen weten ze mij aan zich te binden. Van nature help ik mensen waar ik kan en op welk vlak dan ook. Regelneef en organisatietalent durf ik wel hardop te roepen. Als je daarbij dan ook nog de nodige tools gebruikt, kom je al een heel eind! Maar, dit is met meer een zakelijke benadering. Graag neem ik je mee naar ‘wie ben ik’…..

Lees meer over Sandra

Nu 52 jaar, ik woon samen met mijn man Pim, de liefde van mijn leven. Ik heb een hele lieve zoon van 27 inmiddels samenwonend met de prachtige Anna. Ik hou van lachen, humor en veel gezelligheid. Reizen naar met name Canada en Amerika is waar wij bijna ieder jaar weer naar uitkijken. Heerlijk de natuurparken in en op zoek naar het mooie wildlife, dit afgewisseld met imposante steden. Samen met Pim hebben we al heel wat kilometers gemaakt en wat ons betreft volgen er nog veel meer. En willen we een keer heerlijk relaxen, dan zoeken we samen met de familie het mooie Frankrijk op in de zomer.

Mountainbiken en wandelen met onze hond Youp vinden we leuk in de vrije weekenden. Naast mijn 36-urige job als assistent Marketing & Communicatie bij een vastgoedbedrijf is het goed plannen. Hierdoor staat het sporten op een laag pitje. Gezellig een hapje eten of borrelen met onze vrienden, daar zeggen we geen nee tegen.

Wat mij heeft gemotiveerd om me als secretaris voor de KWF regio Nijmegen in te zetten, is de confrontatie met deze ziekte. En natuurlijk doneerde ik aan het KWF, maar dat blijkt dan niet de juiste voldoening meer te geven. Op het moment als je hoort dat je ziek bent gaan alle alarmbellen rinkelen en zakt de bodem onder je weg. Ik heb het geluk dat ik na twee jaar kan zeggen dat het goed met me gaat en ik me nu kan voegen bij een hartstikke leuk team van vrijwilligers wat zich met meer dan 100% inzet. Laten we hopen dat we door de samenwerking met alle vrijwilligers ooit kunnen zeggen: “Kanker? Dat is toch een soort van griep”……daar doe ik het voor!

Manon Willems

Manon Willems

Penningmeester

Martijn Kerkman

Martijn Kerkman

Coördinator Collecte

Iedereen kan in zijn of haar directe omgeving of zelf te maken krijgen met kanker. De noodzaak voor wetenschappelijk onderzoek om deze angstaanjagende ziekte te kunnen behandelen en te genezen is groter dan ooit, er zijn nooit voldoende middelen om wetenschappelijk onderzoek te financieren.

Met passie en gedrevenheid zet ik mij graag in voor de lokale afdeling van KWF Nijmegen. Nadat ik zelf in 2011 op 35-jarige leeftijd ben getroffen door kanker ben ik nog iedere dag blij dat ik deze slopende ziekte – godzijdank – heb mogen overwinnen. Een overwinning die ik ook te danken heb aan wetenschappelijk onderzoek wat mede door KWF Kankerbestrijding op grote schaal wordt gefinancierd. Als survivor wil je je daarna maar al te graag inzetten voor KWF Kankerbestrijding zodat genezing voor iedereen dichterbij komt!

Klik hier voor meer informatie

Binnen het bestuur van KWF Nijmegen vervul ik inmiddels meerdere rollen. Met de meeste wijkhoofden heb ik regelmatig contact, omdat ik samen met Marja de coördinatie rondom de jaarlijkse collecte heb. Daarnaast ben ik als contactpersoon de schakel tussen de vrijwilligersadministratie in Collecteweb en KWF Amsterdam. Alle nieuwe vrijwilligers worden door mij of Marja in de juiste wijken geplaatst en wij proberen ook volledige bezetting te realiseren. Voor Collecteweb ben ik ook het aanspreekpunt van de wijkhoofden en vrijwilligers. Samen met Mark heb ik ook de post ‘beheer en organisatie’ onder de hoede, wat betekent dat we continu nadenken over de uitdaging om de lokale afdeling verder vooruit te helpen. Tot slot ben ik ook sleutelhouder en beheerder van ons magazijn, waar alle materialen opgeslagen liggen. Naast mijn vrijwilligerswerk voor de lokale KWF-afdeling run ik in het dagelijks leven mijn eigen adviesbureau op het gebied van arbeidshygiëne en veiligheid. Ik ben gespecialiseerd in het uitvoeren van onderzoek naar blootstelling aan gezondheidsschadelijke stoffen op de werkplek en adviseer hierbij de bedrijven welke maatregelen noodzakelijk zijn om voor iedereen een gezonde en veilige werkplek te bieden. Want in goede gezondheid oud worden is iets wat we allemaal willen! Verder nog wat interessante feitjes: – Woont in Nijmegen – Getrouwd – Vader van een tweeling – Luistert graag naar muziek – Bezoekt festivals en concerten – En vooral ook levensgenieter
Marja van Lankveld

Marja van Lankveld

Coördinator uitvaartcollecte

 

Woud Albers

Woud Albers

Coördinator Nijmeegse Vierdaagse

In 1985 zag ik voor het eerst licht, ademde ik zuurstof en leefde ik als een god in Frankrijk. 30 jaar aan ontwikkelingen en ervaringen later ben ik me ervan bewust dat ik me met een fantastische vriendin, een zoon, 2 broertjes, 1 zus, 2 ouders en zelfs nog een opa en een oma in een unieke positie bevind. Mijn vader heeft 7 jaar gevochten tegen kanker en kan nu eindelijk zeggen dat hij aan de winnende hand is. Helaas hebben meerderen in mijn omgeving de strijd verloren. Begin 2016 heb ik dan ook besloten om mezelf in te gaan zetten tegen deze ziekte zodat mijn vader geen uitzondering meer zal zijn. Dit heeft geresulteerd in een bestuursfunctie bij het KWF in de regio Nijmegen waar ik mijn kennis en ervaring uit het bedrijfsleven inzet als Evenement Coördinator voor de regio Nijmegen.

Lees meer over Woud

In 2015 heb ik na een periode van studeren aan de HAN, reizen over de wereld en werkend als Marketeer ervoor gekozen om samen met mijn vriendin te gaan wonen in Langenboom. Heerlijk rustig op loopafstand van het bos wat volledig in contrast staat met de drukte die mijn levensstijl met zich meebrengt. Wanneer de lente zich aandient en de eerste zonnestralen zich laten zien haal ik mijn grote vriend de barbecue tevoorschijn en gelukkig geniet je van een barbecue niet alleen. Mijn leven kenmerkt zich door veel lieve mensen om mij heen, te genieten van elk moment en te proberen bij ieder die hulp nodig heeft mijn steentje bij te dragen en ik hoop dat ik dat bij het KWF dit voorlopig nog even mag blijven doen

 

Jan Fokke Oosterhof

Jan Fokke Oosterhof

Inspirator en ondersteuner

Jan Fokke Oosterhof is sinds januari 2015 bestuurslid bij KWF-Nijmegen. In de functie van marketeer/ ‘new business development’ is hij verantwoordelijk voor marketing, social media, website, pers en nieuwe acties.