SamenLoop voor Hoop Nijmegen levert €30.680,46 op!

Op 17 en 18 juni 2017 vond de allereerste Nijmeegse editie plaats van de SamenLoop voor Hoop. De organisatie kan samen met de ruim 200 deelnemers terug kijken op een geslaagd evenement.

Openingsceremonie
Op zaterdag 17 juni werd om 12:00 uur het startsein gegeven door de Nijmeegse wethouder Bert Velthuis, Gerry van Campen en voorzitter van de organisatie Wouter Stemerdink. Met de eregasten voorop (mensen die kanker hebben of kanker hebben overwonnen) werd gezamenlijk met alle aanwezigen de eerste ronde gelopen. Daarna liepen de wandelaars uit de verschillende teams in estafettevorm verder. Tijdens de wandeltocht, over een uitgezet parcours, werd er door tal van artiesten en musici opgetreden.
Kaarsenceremonie
In de avondschemering werden langs het parcours honderden kaarsenzakken ontstoken. Deze zakken bevatten woorden van hoop en troost aan hen die kanker hebben, hebben gehad of zijn overleden aan de gevolgen van de ziekte.
Op het intiem verlichte terrein werd er daarna met verhalen en muziek stil gestaan bij het omgaan met, het hebben van en het overwinnen van kanker.
Na een minuut stilte werd met vuurwerk de laatste 12 uur van de SamenLoop ingeluid.
Slotceremonie
Met het hervatten van de muziek om 06:00 uur was het voor de wandelaars nog heel even buffelen om de laatste rondes te lopen. Hun prestatie werd beloond toen om 12:00 uur de opbrengst bekend werd gemaakt. Met een bedrag van € 30.680,46 kijkt de organisatie dan ook terug op een zeer succesvolle eerste Nijmeegse editie van SamenLoop voor Hoop.

10 juni 2015 – Nacht van de professoren

Professoren en studenten dansen samen tegen kanker op de Nacht der Professoren
Met een biertje in de hand dansen op de favoriete beats van je  professor. Dat kan tijdens de vijfde editie van de Nacht der Professoren die op 10 juni plaatsvindt in de Drie Gezusters. Professoren ruilen voor één avond de collegezaal in voor de draaitafel en brengen hun favoriete hits ten gehore voor studenten. De opbrengst van de avond komt dit jaar ten goede aan KWF kankerbestrijding.

Samen spelen buiten de universiteitsmuren
10 juni is in Nederland Nationale Buitenspeeldag en daarmee de perfecte datum om  professoren eens buiten de universiteitsmuren te laten spelen. Professoren van diverse faculteiten hebben zich aangemeld om onder het motto ‘samen tegen kanker’ voor honderden studenten hun favoriete platen te draaien. Vanaf 21:30 barst het feestgedruis los in café de Drie Gezusters in de Molenstraat. De entree bedraagt 3 euro en de volledige opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding.

De Nacht der Professoren biedt studenten en professoren de mogelijkheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten en zich samen sterk te maken voor het goede doel.

Lees verder over de Nacht van de Professoren

Net als voorgaande jaren zullen onder andere Paul Ketelaar (communicatiewetenschap), Manfred te Grotenhuis (sociologie) en decaan Daniël Wigboldus de faculteit der sociale wetenschappen vertegenwoordigen. Voor rechten zal Etzel van Dooren de draaitafels bedienen, Loes Janssen voor de faculteit letteren, en Arno van den Essen vertegenwoordigt wiskunde. Ook zijn er profs van managementwetenschappen (politicologie en bedrijfskunde) en geneeskunde.

Spoedcursus De professoren staan niet geheel onvoorbereid achter de draaitafels. Zij krijgen enkele weken voor het feest een spoedcursus  van een echte DJ. Ook op de avond zelf staat een professionele DJ hen bij.

Voorgaande jaren De Nacht der Professoren is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dit jaar georganiseerd door de studentenvereniging Carolus Magnus en de studentenroeivereniging Phocas. Ieder jaar gaat de opbrengst naar een goed doel. In de voorgaande jaren is er geld opgehaald voor het Radboud Oncologie Fonds, het Ronald McDonald Kinderfonds, Students for Students en Kika.

Ik loop voor een goed doel

Ieder jaar lopen tientallen mensen de Vierdaagse en halen daar bij fondsen op voor KWF Kankerbestrijding. Neem bijvoorbeeld Tieneke Rienks.

In 2016 liep ze voor de 4e keer mee.
Tienke: ‘Mijn zus heeft mij geïnspireerd en nu vind ik het zo leuk dat ik het gewoon niet wil missen.
Voor de 3e keer koppel ik er een goed doel aan vast namelijk KWF Kankerbestrijding. Mijn afstand is 30 km.
Mijn man heeft een zeldzame tumor rondom zijn buikaorta en kan alleen genezen via operatie. Dit is te gevaarlijk en daarom slikt hij nu medicatie die nog in een studie zitten. Zelf heb ik darmkanker overwonnen. Een nichtje vecht tegen borstkanker en zo zijn er heel veel mensen die vechten tegen deze ziekte.Geld voor onderzoek blijft dus hard nodig vandaar mijn keuze KWF.’

Henk van Loon benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Henk van Loon is sinds 1988 vrijwilliger bij het KWF. Eén van de functies die hij vervult, is die van wijkhoofd. Een onmisbare job die veel overtuigingskracht en organisatorisch vermogen vraagt, aldus burgemeester Hubert Bruls. En daarnaast gaat Henk ook nog steeds met de collectebus langs de deuren. Reden genoeg om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Joop Kooij 12,5 jaar wijkhoofd

Joop Kooij, het wijkhoofd in Nijmegen-Oost zet zich al 12,5 jaar in om collectanten te werven en looproutes uit te stippelen. Zijn inzet en persoonlijke benadering worden door KWF zeer gewaardeerd. Joop Kooij ontving een bronzen speldje als dank voor zijn inzet.